Potravinová alergia je stav, kedy určitá potravina spustí neadekvátnu imunitnú odpoveď v tele, ktorá je zväčša prudká. Imunitné bunky rozpoznajú „alergén“ (čo je v potravine určitá bielkovina), ako telu škodlivý a spustia kaskádu dejov, medzi ktoré patrí masívna zápalová odpoveď, vyplavenie histamínu atď. Ak sa táto reakcia vymkne spod kontroly, tak to nemusí skončiť u klienta „škrabaním“ v krku, ale až rizikom zadusenia sa, resp. generalizovanej (celotelovej) imunitnej odpovede – anafylaxii, ktorá môže viesť až ku komplikovanej hospitalizácii, resp. šoku.
01 - Základy výživy - ako dosiahnuť s klientom najlepšie výsledky?
02 - Makronutrienty - ako správne nastaviť nutričný plán?
03 - Energia, bazálny metabolizmus a kalórie – ako nastaviť príjem?
04 - Mikronutrienty a hydratácia - čo z toho konkrétne je zásadné a na čo musíš myslieť?
05 - Mýty vo výžive - čo sa ťa budú pýtať v praxi klienti a nie je pravda?
06 - Novinky vo výžive - čo je trendy a čo funguje?
07 - Doplnky výživy - ktoré reálne tvoj klient bude potrebovať?
01 - Nutričná anamnéza - na čo sa musíš konkrétne pýtať, aby ste zvíťazili?
02 - Na čo myslieť z najčastejších ochorení a ako sa pri nich stravovať?
03 - Výživa pri alergiách / intoleranciách; Výživa pri zníženej funkcii štítnej žľazy
04 - Výživa pre črevný mikrobióm
05 - Lifestyle / životospráva - čo je zásadné a na čo treba nevyhnutne myslieť?
06 -Výživa športovcov - aké sú špecifiká konkrétnych športov? Aké sú odporúčania?
07 - Moje ultimátne SUPERFOODS. Ultimátne raňajky, obed, večera. Ultimátny týždeň.
01 - Prvé stretnutie s klientom - ako postupovať
02 - Čo všetko zo služieb obsiahnuť v rámci spolupráce s konkrétnym klientom?
03 - Ako nájsť svoje miesto na trhu vo výžive?
04 - Ako sa prezentovať na sociálnych sieťach a ako oslovovať klientov?
05 - Ako nestrácať klientov a ako komunikovať s aktuálnymi a bývalými klientami?
06 - Tipy a triky na biznis - od zariadovania až po výber kancelárie?
07 - Literatúra, zdroje, stránky a dietológovia - čo sledovať a čo určite nie?
01 - Základy výživy - ako dosiahnuť s klientom najlepšie výsledky?
02 - Makronutrienty - ako správne nastaviť nutričný plán?
03 - Energia, bazálny metabolizmus a kalórie – ako nastaviť príjem?
04 - Mikronutrienty a hydratácia - čo z toho konkrétne je zásadné a na čo musíš myslieť?
05 - Mýty vo výžive - čo sa ťa budú pýtať v praxi klienti a nie je pravda?
06 - Novinky vo výžive - čo je trendy a čo funguje?
07 - Doplnky výživy - ktoré reálne tvoj klient bude potrebovať?
01 - Nutričná anamnéza - na čo sa musíš konkrétne pýtať, aby ste zvíťazili?
02 - Na čo myslieť z najčastejších ochorení a ako sa pri nich stravovať?
03 - Výživa pri alergiách / intoleranciách; Výživa pri zníženej funkcii štítnej žľazy
04 - Výživa pre črevný mikrobióm
05 - Lifestyle / životospráva - čo je zásadné a na čo treba nevyhnutne myslieť?
06 -Výživa športovcov - aké sú špecifiká konkrétnych športov? Aké sú odporúčania?
07 - Moje ultimátne SUPERFOODS. Ultimátne raňajky, obed, večera. Ultimátny týždeň.
01 - Prvé stretnutie s klientom - ako postupovať
02 - Čo všetko zo služieb obsiahnuť v rámci spolupráce s konkrétnym klientom?
03 - Ako nájsť svoje miesto na trhu vo výžive?
04 - Ako sa prezentovať na sociálnych sieťach a ako oslovovať klientov?
05 - Ako nestrácať klientov a ako komunikovať s aktuálnymi a bývalými klientami?
06 - Tipy a triky na biznis - od zariadovania až po výber kancelárie?
07 - Literatúra, zdroje, stránky a dietológovia - čo sledovať a čo určite nie?
Potravinová alergia je stav, kedy určitá potravina spustí neadekvátnu imunitnú odpoveď v tele, ktorá je zväčša prudká. Imunitné bunky rozpoznajú „alergén“ (čo je v potravine určitá bielkovina), ako telu škodlivý a spustia kaskádu dejov, medzi ktoré patrí masívna zápalová odpoveď, vyplavenie histamínu atď. Ak sa táto reakcia vymkne spod kontroly, tak to nemusí skončiť u klienta „škrabaním“ v krku, ale až rizikom zadusenia sa, resp. generalizovanej (celotelovej) imunitnej odpovede – anafylaxii, ktorá môže viesť až ku komplikovanej hospitalizácii, resp. šoku.